Les 9: Koop en kook

Op voedingsmiddelen is heel wat informatie te vinden.

Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten, voedingswaarden, de houdbaarheidsdatum en keurmerken. In deze les leren leerlingen hoe ze een etiket goed lezen. Met die kennis kunnen ze boodschappen gaan doen en zelf koken. 

Aan het einde van deze les weten de leerlingen:

  • Wat er allemaal op het etiket staat en hoe je het etiket leest. 
  • Wat E-nummers zijn en waarom ze in producten zitten.
  • De belangrijkste keurmerken.
  • Hoe ze een menu maken door recepten te gebruiken.
  • Een aantal manieren om eten klaar te maken.

De les bestaat uit 16 stukjes tekst met bijbehorende meerkeuzevraag of opdracht. Opdrachten in deze les zijn:

  • Het lezen van 2 etiketten, om daaruit de gezondste optie te kiezen.
  • Het maken van een kookplan.

 

wwje-les9

 

 Ga naar de Ervaringsles